Igor Kolaković (©OSS)
Igor Kolaković (©OSS)

Novi-stari selektor jasno poručuje: Priča da Srbija nema mlade igrače uopšte nije tačna

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.05.22. | 10:02

„Nemaju iskustva, kaskaju koju godinu za prethodnom generacijom, ali videlo se protiv Slovenije da ima onih koji mogu da konkurišu za prvi sastav reprezentacije“, rekao je Igor Kolaković

Osam godina je stalo između dva mandata Igora Kolakovića na klupi reprezentacije Srbije, a čini se kao da je samo tren prošao. U utorak veče je iskusni stručnjak upisao prvu recku od povratka i to pobedničku. Odbojkaši su srušili Sloveniju posle pet setova, a u sredu će još jednom izaći na crtu (17.15 u Slodesu, bez prisustva publike).

Izabrane vesti

Ovo je prva utakmica, jeste nezvanična ali... Mnogo mi je lepo bilo pored aut linije. Deluje da je onaj prošli mandat bio skoro. Kad sam se vratio u Hotel M, činilo mi se kao da nikad nisam ni odlazio. Tako je otprilike i sad bilo na utakmici“, rekao je Igor Kolaković za Mozzart Sport posle pobede.

Prošle nedelje na pripremnim utakmicama protiv Hrvatske Orlovi su zabeležili skor 1-1. Tada ih je sa klupe vodio Dragan Kobiljski... Ovoga puta su bili u zaostatku protiv Slovenaca, ali su uspeli da preokrenu i izađu sa osmehom sa terena.

Momci nisu imali pravi ritam, jer smo ih menjali često. Bilo mi je bitno da što više njih procilkuliše na dve utakmice protiv Slovenije, da bismo videli kako se ponašaju u ovim situacijama... Nisu ni protivnici došli kompletni, ali u prva dva seta su imali znatno iskusniji tim od nas. Pred nama je mnogo posla, to je jedina istina. Ne bi trebalo da likujemo pobedom nad Slovenijom 3:2 u ovom trenutku. Momci rade kako bi trebalo, na dobrom putu“.

Protiv selekcije koja je krajem prethodne godine želela da dovede Igora na klupu, Srbije je pružila bolje izdanje nego protiv Hrvatske.

Sedam dana je iza njih. Nadam se da će biti sve bolje i bolje. Ovaj protivnik je i bolji nego Hrvatska. Nadamo se da ćemo protiv Irana pokazati, a naročito u prvom kolu Lige nacija, da smo radili dobro. Za rezultat ćemo videti kakav će biti, jer ćemo tokom tog prvog vikenda verovatno igrati sa timom koji nema iskustva“.

Pokazali su se na ovim utakmicama neki momci koji ranije nisu bili u prvom planu... Kolaković će učiniti sve da ih dovede na nivo koji je potreban za nacionalni tim.

Stvarno imam strpljenja... Ako drugi budu imali strpljenja za moj rad, sigurno da ću i ja za njih. Srbiji je potreban novi talas mladih. Mislim da priča da Srbija nema mlade igrače nije uopšte tačna. Mislim da ih ima, nemaju iskustva, možda kaskaju koju godinu za prethodnim generacijama, ali ste videli mnogo igrača koji mogu da konkurišu za prvi sastav reprezentacije. Neću izdvajati nikoga, mislim da oni sami znaju na koga mislim“, zaključio je Igor Kolaković.


tagovi

Igor KolakovićMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara